Στις 15 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Ιαπωνία η γιορτή «Shichi-Go-San», της οποίας η ονομασία είναι ακριβώς οι αριθμοι «7-5-3» ενώ αυτή την ημέρα γίνονται προσευχές και δεήσεις στους ναούς της χώρας ώστε να εξασφαλιστεί το υγιές και χαρούμενο μέλλον των παιδιών. Οι εορτασμοί αφορούν τα αγόρια ηλικίας 3 και 5 ετών (σε κάποιες περιοχές μόνο των 5 ετών) αλλά και τα κορίτσια ηλικίας 3 και 7 ετών. Αυτές οι ηλικίες συγκεκριμένα πιστεύεται ότι είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη ενός παιδιού ενώ οι αριθμοί 7, 5 και 3 θεωρούνται πολύ τυχεροί αριθμοί για την Ιαπωνία.
Υπάρχουν διαφορετικές υποθέσεις για το πώς δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη γιορτή. Αρχικά μπορεί να δημιουργήθηκε κατά την περίοδο Heian, όταν οι ευγενείς της αυτοκρατορικής αυλής συνήθιζαν να γιορτάζουν την μετάβαση των παιδιών τους από την αβοήθητη βρεφική ηλικία στην ηλικία της λεκτικής ευκρίνειας και την αρχή της αυτονομίας.
Ωστόσο μπορεί να ξεκίνησε και στην περίοδο Muromachi καθώς, λόγω της υψηλής βρεφικής θνησιμότητας εκείνη την εποχή, τα παιδιά αναγνωρίζονταν στο οικογενειακό μητρώο μετά την ηλικία των 3 ετών. Από εκεί και έπειτα οι παραδοσιακές γιορτές ηλικιακής επίτευξης εξελίχθηκαν και για τους δυο επόμενους «τυχερούς» αριθμούς, 5 και 7, ενώ υιοθετήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την κοινωνική τάξη των σαμουράι κατά την περίοδο Edo. Από εκεί και έπειτα απέκτησαν ραγδαία δημοτικότητα σε όλες τις κοινωνικές βαθμίδες και εξαπλώθηκαν σε όλη την χώρα.
Επιπροσθέτως λόγω του ότι εκείνη την εποχή δεν ήταν διαδεδομένη η προέλευση της βακτηριακής παθολογίας στις αρχές του τόπου, η βρεφική θνησιμότητα αποδιδόταν σε κακά πνεύματα. Γι’ αυτό το λόγο όταν τα παιδιά έφταναν στις ηλικίες των 3,5 και 7 ετών οι γονείς και η κοινότητα ευχαριστούσε τους θεούς που τους έδωσαν καλή υγεία.
Ο λόγος που το «Shi-chi-go-San» γιορτάζεται στις 15 Νοεμβρίου είναι γιατί ο αριθμός 15 είναι το άθροισμα των ηλικιών 3,5 και 7 έτσι θεωρείται ιδιαίτερα τυχερός αριθμός. Γενικά στους σύγχρονους εορτασμούς του «Shi-chi-go-San» τα παιδιά ντύνονται με τα καλύτερα ρούχα τους, με τα κορίτσια συνήθως να φοράνε kimono (着物) και τα αγόρια hakama (袴). Εκείνη την ημέρα οι οικογένειες πηγαίνουν και προσκυνούν στον ναό του προστάτη θεού της περιοχής τους ενώ οι γονείς ευχαριστούν για την υγεία των παιδιών τους και προσεύχονται για το ευτυχισμένο και υγιές μέλλον τους. Πλέον είναι πολύ διαδεδομένο οι γονείς να οργανώνουν και μια μικρή φωτογράφηση για τα παιδιά τους αυτή την ημέρα ώστε να στείλουν τις φωτογραφίες με την τελετουργική ενδυμασία σε οικογένεια και φίλους.
Τα παιδιά ως δώρο λαμβάνουν ένα ζαχαρωτό που λέγεται chitose ame (千歳飴) το οποίο πιστεύεται πως εξασφαλίζει την μακροζωία και την υγεία τους, εξάλλου η κυριολεκτική μετάφραση της ονομασίας chitose ame είναι «το ζαχαρωτό των 1000 ετών». Το ζαχαρωτό είναι μακρύ και λεπτό σε λευκό και κόκκινο χρώμα ενώ συσκευάζεται σε σακουλάκια που έχουν από έξω σχέδια με γερανούς και χελώνες (οι γερανοί και οι χελώνες θεωρούνται σύμβολο μακροζωίας). Ακόμα το ταίριασμα λευκού και κόκκινου χρώματος θεωρείται πολύ ευνοϊκός συνδυασμός.